24. 07. 2010.

Ekran laptopa

Displej je veličine 43,94 cm tj. u pitanju je LCD ekran sa pozadinskim LED osvetljenjem (LED backlit) i dijagonalom od 17.3 inčni sa visokom rezolucijom (HD-high definition) 1600 x 900 piksela u formatu 16:9. Ovakve karakteristike daju odličnu sliku, a sam format prilagođen je gledanju filmova visoke rezolucije. Ne treba ipak zaboraviti veličinu dijagonale pa bi mu rezolucija 1900 x 1200 mnogo bolje pristajala. Pogotovu kad bi ekran umesto postojećeg sjajnog (Glossy display) bio antirefleksni tj. Anti-Glare Screens. Čak i jačim dodirom zadnje strane poklopca nije moguće izazvati poremećaj slike na displeju. Šarke poklopca su, da napomenem, postavljene prema pozadi a time pružaju ergonomski prijatan ugao gledanja ekrana.
ASUS ERGONOMSKI MONITOR
Inače karakteričtno za ovaj ekran je i primena Asus Splendid Video Intelligent Technology koja nudi redukciju šuma i poboljšanje video prikaza uz inpresivan prikaz boja podešavanjem kontrasta, osvetljenja kao i zasićenja, kako bi se dobio što bolji izgled odnosnoNORMAL (poboljšava rad u Windows okruženju smanjenjem zamaranja očiju pri dugotrajnom radu bilo da je reč o radu sa tekstom, grafikama, surfovanju Internetom), VIVID (povećanje zasićenja i kontrasta boja), THEATAR (vrši se optimizacija oštrine, kontrasta i prikaza boja tokom reprodukcije video materijala), SOFT (karakteriše ga smanjeni kontrast i olakšava dugotrajno gledanje filmova), GAMA CORRECTION (gama korekcija se koristi kada je slika pretamna ili detalji nisu najvidljiviji bila da je reč o igri ili gledanju filma) kao i mogućnost vlastitog podešavanja profila. Biranje različitih profila moguće je na nekoliko načina a najbrži je putem kombinacije FN+C
vizuelna predstava odgovarajućeg materijala. Postoji 5 predefinisanih modova odnosno režima rada (profila) kao što su
ASUS LED EKRAN
ASUS LED EKRAN
ASUS LED EKRAN  

Više informacija o Asus Splendid se može pronaći na strani Asus Utility        Notebook ASUS N71 Review :: Asus N71 laptop test :: Asus laptop i Asus Utility upustva - link na vašem blogu :
- direktno na ovaj tekst bloga o Asusovoj multimedijalnoj N seriji laptop računara - Notebook ASUS N71 :

- na početnu stranu Notebook ASUS N71 pregled :: Asus N71 laptop test :: Asus laptop i Asus Utility upustva :