24. 07. 2010.

Audio-zvuk

asus SRS Premium Sound


Modele N serije uključujući i ovaj karakteriše izuzetan zvuk. Za to je zadužena Asusova SonicMaster audio tehnologija koja podiže kvalitet reprodukcije zvuka a uz pojačalo sa snagom izlaza od 3.5 vati poboljšava se reprodukcija u svim rasponima, pogotovo za vokale i niske tonove (naravno ovde ne treba zaboraviti na subjektivan doživljaj i “različito uho”). Altec Lansing 2.1 zvučnici daju bar kad je reč o laptopovima (ako se malo pretera u hvali:) audiofilni zvuk. Ovakav hardver je dopunjen SRS Premium Sound tehnologijom i ovakav koncept stvara neku vrstu virtuelnog audio okruženja u prostoru, sa solidnom dubinom, uz prirodnu boju i čini da se osećate kao da ste okruženi zvučnicima. Neobično i prijatno u svakom slučaju. Inače sam subwoofer je ugrađen sa donje strane laptopa što se na slici može i videti.

Asus laptop subwoofer


Maksimalno zadovoljstvo, kad je reč o zvuku, dobija se podešavanjima tog istog zvuka odnosno prilagođavanju sopstvenim čulima, bila ona čula muzičara ili radnika u nekoj bučnoj sredini.

Realtek HD Audio Manager donosi mogućnost biranja već pomenutog "okružujućeg zvuka" i to:
-na kartici Speaker Configuration donosi mogućnost 5.1 Speaker, Quadraphonic i Stereo Inače ovo je pod OS Windows 7 moguće istetestirati i prilagoditi ili prečicom pomoću "ikona obaveštenja" ili pomoću Control Panela na sledeći način (Zvuk - Upravljanje audio uređajima (System Sound Event) - Reprodukcija - zvučnici (Speakers) - konfiguriši)
-a na kartici Sound Effects pod dve opcije Environment i Equalizer moguće je biranje velikog broja "kombinacija" i to u prvom slučaju preko dvadeset okruženja a i drugom slučaju sa preko 10 različitih unapred zabeleženih podešavanja .

SRS Premium Sounds Control Panel osnovnom opcijom omogućava biranje između podešavanja za Sound, Movie i Game odnosno kroz naprednu Advanced opciju (koja je inače malo teže uočljiva jer je na dnu a ispis je transparentan) gde postoji mogućnost sledećih podešavanja za Sound SRS 3D SPACE LEVEL, SRS TRUBASS LEVEL, SRS FOCUS, SRS TRUE BASS SPIKER SIZE, SRS DEFINITION, a za Movie i Game SRS TRUBASS LEVEL, SRS DIALOG CLARITY, SRS DEFINITION, SRS TRUE BASS SPIKER SIZE

Naravno postoji kad je reč o zvučnicima i podešavanje broja bitova, frekvencije i nivoa a to ovde nije pomenuto.


Notebook ASUS N71 Review :: Asus N71 laptop test :: Asus laptop i Asus Utility upustva - link na vašem blogu :
- direktno na ovaj tekst bloga o Asusovoj multimedijalnoj N seriji laptop računara - Notebook ASUS N71 :

- na početnu stranu Notebook ASUS N71 pregled :: Asus N71 laptop test :: Asus laptop i Asus Utility upustva :